arrow_drop_up arrow_drop_down
hypnotherapeut-in-limburg-online-hypnotherapie-hypnose-hypnotiseur-vlaanderen-bree

Hypnose - veelgestelde vragen

Ontdek hier het antwoord op al jouw vragen!

                   

Veelgestelde vragen over hypnose en hypnotherapie

Is hypnose echt?

Absoluut! Sterker nog, we zijn elke dag meerdere malen in hypnose, zonder dat we het weten. Wanneer je dagdroomt, bijvoorbeeld. Hypnose voelt zelfs als dagdromen; Je bent volledig ontspannen en wordt niet afgeleid door externe stoorzenders, waardoor je je aandacht op één punt kunt focussen. In deze staat van hypnose kun je snelle en blijvende verandering creëren

Is hypnose veilig?

Hypnose is zeker veilig, op voorwaarde dat je in hypnose gebracht wordt door een hypnotiseur die de nodige training en ervaring heeft. Ikzelf heb getraind met de Academy of modern applied psychology, UK hypnosis academy en Sussex Hypnotherapy Centre.

Is hypnose gevaarlijk?

Nee hoor, hypnose is zeker niet gevaarlijk. Hypnose is een zeer natuurlijke staat van zijn waarin je niet gestoord wordt door afleiders en stoorzenders van buitenaf. Elke dag zijn we meermaals in hypnose, bijvoorbeeld wanneer we dagdromen of zelfs wanneer we op "automatische piloot" met de wagen rijden. Hypnotherapie gebruikt deze mentale staat om positieve verandering te creëren in je leven.

Is hypnose betrouwbaar?

Absoluut! Maar het is geen tovermiddel. Wanneer je bijvoorbeeld wilt afslanken met hypnose, zul je niet plots 20 kilo lichter zijn omdat je een paar uurtjes in hypnose bent geweest. Hypnotherapie brengt jou in staat op te kiezen voor gezonde eetpatronen en een actief leven, uiteindelijk ben jij het die de verandering ook echt uitvoert.

Zal ik controle verliezen tijdens een hypnosesessie?

Absoluut niet! Voor, tijdens en na een hypnotherapiesessie heb jij de volledige controle over je doen en denken. Sterker nog, in hypnose heb je zelfs méér controle dan uit hypnose.

Is hypnose occult?

Nee, hypnose is absoluut niet occult. We gaan niet aan de slag met bovennatuurlijke krachten, geesten of andere spookachtige toestanden. Hypnose is een natuurlijke en bewezen staat van zijn die al decennia lang wordt gebruikt in de psychotherapie en changework.

Kan iedereen gehypnotiseerd worden?

Ja hoor! We zijn als mens meerdere malen per dag in hypnose zonder het zelf te beseffen (vb. dagdromen,...). Maar je kunt niet iemand hypnotiseren die niet gehypnotiseerd wilt worden. Net zoals een hypnotiseur je ook niets kan laten doen wat je zelf niet wilt. Jij hebt ten allen tijde controle over je denken, doen en laten.

Wanneer werkt hypnose niet?

Hypnose werkt niet bij iemand die niet gehypnotiseerd wilt worden. Ook kan een hypnotiseur je niets laten doen wat je niet wilt.

Wanneer gebruik je hypnose?

Je kunt hypnose gebruiken om snel positieve verandering te creëren in je leven. Hypnose is ook zeker niet alleen voor "new agers" of mensen die sterk bezig zijn met het spirituele. Ook wanneer je absoluut niet spiritueel bezig bent, kan hypnotherapie je helpen.

Wanneer is hypnose uitgevonden?

Niet... Hypnose is namelijk geen uitvinding of ontdekking. Het is een natuurlijke staat van zijn waarin we ons elke dag meerdere malen bevinden, vaak zonder dat we het zelf doorhebben. Hypnose is al zo oud als de mens zelf.

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een snelle en veilig vorm van changework waarmee je blijvende, positieve kunt creëren. Het kan helpen bij verslaving, trauma, concentratieproblemen,... De lijst is letterlijk eindeloos. Bij hypnotherapie ga je onder begeleiding van een hypnotherapeut of hypnotiseur in hypnose. In deze staat van zijn, krijgt je brein als het ware een update naar de gewenste staat.

Wat kost hypnose?

Een hypnotherapie consultatie kost €150,00. Een sessie duurt +/-2 uur en gaat door via Zoom of Skype. Sessies op locatie zijn op aanvraag beschikbaar.

Hoeveel kost hypnotherapie

Een hypnotherapie consultatie kost €150,00. Een sessie duurt +/-2 uur en gaat door via Zoom of Skype. Sessies op locatie zijn op aanvraag beschikbaar.

Wat doet hypnose met je hersenen?

Hypnose brengt je in een relaxte, gefocuste staat van zijn waarin je blijvende verandering kunt creëren. Hypnotherapie update als het ware jouw brein naar een nieuwe manier van denken die beter past bij wie jij écht wilt zijn.

Wat kan hypnose voor je doen?

Dankzij hypnose kun je gewicht verliezen, stoppen met roken, gameverslaving stoppen, fobieën verhelpen, negatieve ervaringen achter je laten, trauma verwerken, meer zelfvertrouwen kweken, je zelfbeeld verbeteren, positieve gewoonten kweken,... De mogelijkheden zijn eindeloos! Wat wil jij graag bereiken met hypnose? Laat het me weten in een inzichtsessie!

Waarom hypnose gebruiken?

Hypnose werkt doorgaans sneller dan klassieke psychotherapie. Daardoor kun je in slechts 3 of 4 sessies al voldoende momentum creëren om blijvende verandering te verwezenlijken in je leven. Dat maakt hypnose op lange termijn dan ook een pak goedkoper dan klassieke psychotherapie. Verder is hypnotherapie ook 100% veilig.

Is het waar dat sommige mensen in hypnose blijven hangen en hier niet meer uitkomen?

Dat is gelukkig niet waar! Deze urban legend doet al jaren de ronde, maar is absolute onzin. Het is onmogelijk om in hypnose te blijven hangen.

Kan een hypnotiseur me dingen laten doen die ik niet wil?

Nee! Soms denken mensen dat ze de controle zullen verliezen of misschien zelfs dat ze zullen veranderen in een kip of denken dat ze Elvis zijn. Dit zijn echter podiumtrucjes die in hypnotherapie geen plek hebben.

Kun je mijn schoonmoeder hypnotiseren?

Absoluut! Maar alleen als zij dat écht graag wilt. ;-)