arrow_drop_up arrow_drop_down
hypnotherapeut-in-limburg-online-hypnotherapie-hypnose-hypnotiseur-vlaanderen-bree

IEMT - Integral eye movement therapy

Snel en duurzaam negatieve herinneringen of gebeurtenissen verwerken

Wat wil jij dit jaar bereiken?
usp-logo-hypnotiseur-hypnose-hypnotherapie-hynotiseur

Positieve gedachten

Stop limiterende overtuigingen
usp-logo-hypnotiseur-hypnose-hypnotherapie-hynotiseur

Weg met angsten 

Je angst of fobie snel opgelost
usp-logo-hypnotiseur-hypnose-hypnotherapie-hynotiseur

Patronen doorbreken

Doorbreek emotionele spiralen
usp-logo-hypnotiseur-hypnose-hypnotherapie-hynotiseur

Meer rust en kalmte

Ook in spannende situaties
usp-logo-hypnotiseur-hypnose-hypnotherapie-hynotiseur

Meer zelfvertrouwen

Leef vanuit een positief zelfbeeld
usp-logo-hypnotiseur-hypnose-hypnotherapie-hynotiseur

Jezelf bevrijden

Negatieve ervaringen verwerken
integral-eye-movement-therapy-iemt-1

Wat is IEMT?

IEMT is een snelle en doeltreffende therapievorm die ontwikkeld is om snelle en blijvende verlichting te geven bij vastzittende emotionele en stress-gerelateerde problemen. Integral eye movement therapy maakt, zoals de naam al doet vermoeden, gebruik van oogbewegingen om ongewenste emoties bij herinneringen, trauma of angsten te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen. IEMT werkt daarnaast ook met emotionele imprints op vlak van identiteit om een positieve verandering in je zelfbeeld te brengen. Zo neem jij controle over jouw eigen denken, reageren en gemoedstoestand.


Veel cliënten geven aan dat ze het zeer prettig vinden dat ze niet voor de zoveelste keer hun hele verhaal moeten doen. We gaan rechtstreeks aan de slag met het probleem, zonder dat jij al deze gebeurtenissen opnieuw hoeft te beleven.

IEMT is bijzonder geschikt wanneer je last hebt van negatieve herinneringen of gebeurtenissen die door je hoofd blijven spoken. Ook wanneer je vast lijkt te zitten in oude denkpatronen, kan integral eye movement therapy je helpen om terug los te komen en met een nieuwe blik naar de toekomst te kijken. 

Ontdek mijn werkwijze
iemt-limburg-therapie-trauma-stress-angst

Hoe werkt integral eye movement therapy?

Dankzij de specifieke oogbewegingen van IEMT-therapie kom je in een staat die vergelijkbaar is met de REM-slaap (rapid eye movement), de fase in de slaapcyclus waarin je gebeurtenissen van de voorbije dag verwerkt en archiveert. Je zou kunnen zeggen dat je brein zichzelf tijdens de REM-slaap "heelt" en je op die manier klaarmaakt voor de volgende dag.

Tijdens een IEMT-sessie ben je uiteraard steeds wakker én bewust van alles wat er rond je gebeurt.We brengen jouw brein enkel in een comfortabele staat waarin er nieuwe verbindingen ontstaan in je brein, zodat het vastzittende en negatieve herinneringen of gebeurtenissen uit het verleden zeer gericht kan verwerken en archiveren.

Naast het verwerken van herinneringen, maakt IEMT ook de negatieve gedachtenkettingen los. je hebt het ongetwijfeld al meegemaakt dat je over één klein dingetje begon te piekeren, waarna die kleine piekersneeuwbal langzaam veranderde in een gigantische lawine van negatieve gedachten. IEMT knipt als het ware negatieve herinneringen los van elkaar, zodat je niet meer in een piekerlawine terechtkomt.

Na een IEMT-sessie zijn de herinneringen nog steeds aanwezig, je geheugen wordt uiteraard niet gewist. We zorgen er enkel voor dat deze herinneringen geen negatieve impact meer hebben op jouw leven.
ONTDEK MIJN WERKWIJZE
negatieve-gedachten-loslaten-meer-zelfvertrouwen-limiterende-overtuigingen

Wat is mogelijk met IEMT?

IEMT-therapie kan als een op zichzelf staande therapievorm gebruikt worden, maar bijvoorbeeld ook als aanvulling een coachingtraject, om de verandering van de coachingsessies nog extra te verankeren. Integral eye movement therapie kan gebruikt worden bij heel wat positief changework, zoals bijvoorbeeld:


 • Reduceren van stress
 • Emotioneel trauma of posttraumatische stress verwerken
 • Je emoties, reacties en gedrag onder controle krijgen
 • Meer zelfvertrouwen en een sterker zelfbeeld
 • Burnout voorkomen en verhelpen
 • Limiterende gedachten en ervaringen loslaten
 • Verhelpen van depressieve gedachten
 • Kalmte vinden in een drukke wereld
 • Traumabehandeling
 • Komaf maken met angsten of fobieën
ONTDEK MIJN WERKWIJZE

Samen aan de slag gaan? Plan je consultatie online.

plan een consultatie via zoom
online-hypnotherapie-limburg-vlaanderen-hypnose-via-zoom

IEMT of coaching?

Strikt genomen is coaching ideaal voor het bereiken van een specifiek doel, terwijl (IEMT-)therapie eerder gebruikt wordt bij het oplossen van een probleem. Je zou kunnen zeggen dat coaching kijkt naar de toekomst en therapie naar het verleden. Mijn ervaring is dat coaching en IEMT elkaar zeer goed aanvullen; want soms stuit je bij coaching op blokkades die je met IEMT-therapie kunt oplossen. Net zoals het bij IEMT-therapie ook belangrijk is om naar de toekomst te kijken. Tijdens een persoonlijk intakegesprek ontdekken we samen hoe ik jou het beste van dienst kan zijn.
boek een consultatie
waar-wordt-hypnotherapie-voor-gebruikt

Online via zoom of op locatie

Ik focus me op online IEMT consultaties en therapie op locatie. Niet enkel boek je op die manier vooruitgang in je eigen, vertrouwde omgeving. Het spaart je ook nog eens een hoop tijd, geld en energie! Ik doe huisbezoeken in een straal van 50 kilometer rond Bree (België & Nederland). Woon je verder en wil je toch graag samen aan de slag gaan? Neem dan even contact met mij op en dan bekijken we samen hoe ik jou van dienst kan zijn. 
BOEK EEN CONSULTATIE
iemt-integral-eye-movement-therapy-bree-limburg-online

Hoeveel IEMT consultaties?

IEMT-therapie wordt altijd op maat van jouw wensen en noden toegepast. Meestal zijn er slechts 4 sessies nodig om blijvende verandering te creëren in je leven. Samen bespreken we welk doel jij wilt bereiken en hoe ik jou hierbij zal ondersteunen.
BOEK EEN CONSULTATIE

Reserveer een consultatie IEMT

Plan hier je consultatie via Zoom. Consultaties op locatie op aanvraag.

Inzichtsessie

Vrijblijvend
Tijdens deze vrijblijvende inzichtsessie van 15 minuten bespreken we samen de resultaten die jij met Integral eye movement therapy wilt bereiken.

Losse consultatie

€150,-
 • 1 consultatie van 90 minuten
 • Online via Zoom
 • Plan je consultatie in mijn agenda
Bespaar €50,00

4 consultaties

€600,-
€550,-
 • 4 consultaties van 90 minuten
 • Online via Zoom
 • Plan je consultatie in mijn agenda